enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,9545
EURO
37,3941
ALTIN
3.303,99
BIST
9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya
Kar Yağışlı
5°C
Sakarya
5°C
Kar Yağışlı
Çarşamba Kar Yağışlı
4°C
Perşembe Hafif Kar Yağışlı
6°C
Cuma Hafif Yağmurlu
7°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C

Bolu Kartalkaya’daki Yangın ve Yangın Güvenliği Üzerine Açıklama

Bolu Kartalkaya’daki yangın olayı ve yangın güvenliği önlemleri üzerine detaylı bir açıklama. Yangın sonrası alınması gereken tedbirler, güvenlik protokolleri ve bölgedeki durum hakkında bilgi edinin.

Bolu Kartalkaya’daki Yangın ve Yangın Güvenliği Üzerine Açıklama
REKLAM ALANI
23.01.2025 00:00
0
A+
A-

Bolu Kartalkaya’daki Yangın Üzerine Açıklama

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Semih Uçar, 21 Ocak 2025 tarihinde Bolu Kartalkaya’da bir otelde meydana gelen yangınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yangın sonucunda 76 vatandaşın hayatını kaybettiği ve 32 kişinin yaralandığına dikkat çeken Uçar, bu tür olayların önlenmesi için yapıların yangın ve diğer afetlere karşı yeterince hazırlıklı olmadığını vurguladı.

Yapılardaki Güvenlik Zafiyetleri

Uçar, ülkemizdeki yapıların üretim ve denetim süreçlerinde, özellikle deprem ve yangın gibi afetlere karşı ciddi eksiklikler bulunduğunu belirtti. Uçar, sözlerine şöyle devam etti: “Otel, hastane, okul ve yurt gibi toplu yaşam alanlarında yangına karşı alınması gereken özel önlemler son derece hayati önem taşımaktadır. Elektrik tesisatından yangın söndürme sistemlerine, asansörlerden yangın kapılarına kadar tüm detayların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.”

Yangın Güvenliği Sistemlerinin Önemi

Yangın güvenliğiyle ilgili ulusal ve uluslararası standartların önemine dikkat çeken Uçar, “Toplu yaşama yönelik yapılan binalarda, yangın algılama, uyarma ve söndürme sistemlerinin düzenli olarak denetlenmesi ve bakımlarının aksatılmadan yapılması gerekmektedir. Bu konuda mevcut yönetmeliklere tam uyum sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Tahliye ve Kaçış Yollarının Önemi

Semih Uçar, yangın anında yapıların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için kaçış yollarının mutlaka açık tutulması gerektiğini vurguladı. Uçar, şu hususlara dikkat çekti:

YAZI ARASI REKLAM ALANI
  • Yangın sırasında kaçış yollarının açık olması,
  • Yön levhalarının belirgin bir şekilde yerleştirilmesi,
  • Yangın merdiveni kapılarının yanmaz malzemeden yapılması ve kilitli olmaması,
  • Yangın söndürme tüplerinin dolu ve düzenli aralıklarla kontrol edilmesi.

Uçar, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangın, hepimizi derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden yurttaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yangından etkilenenlere ise geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.