enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,9545
EURO
37,3941
ALTIN
3.303,99
BIST
9.807,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Sakarya
Kar Yağışlı
5°C
Sakarya
5°C
Kar Yağışlı
Çarşamba Kar Yağışlı
4°C
Perşembe Hafif Kar Yağışlı
6°C
Cuma Hafif Yağmurlu
7°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C

Zamanın Ustası: Gelenekten Geleceğe Saatçilik

Zamanın Ustası: Gelenekten Geleceğe Saatçilik, saatçiliğin köklü geçmişini ve modern teknolojilerle nasıl evrildiğini keşfedin. Saat sanatının incelikleri, ustalar ve yenilikçi tasarımlar hakkında derinlemesine bilgiler edinin.

Zamanın Ustası: Gelenekten Geleceğe Saatçilik
REKLAM ALANI
31.12.2024 00:00
0
A+
A-

Teknolojinin Gelişimi ve Saatçilik Mesleği

Zaman ilerledikçe kullanılan teknoloji ve araçlar da büyük bir değişim göstermektedir. Bu değişim, insanların zamanı öğrenme araçları ve saatçilik mesleği üzerinde de etkili olmuştur. Geleneksel analog ve kurmalı saatler, gelişen teknolojiyle birlikte yerini popülaritesi artan akıllı saatlere bırakmaya başladı. Ancak bu dönüşümün tam ortasında, Tarihi Uzun Çarşı’da 9 metrekarelik dükkanında 46 yıldır saat tamirciliği yapan Ali İhsan Yenihayat, teknolojiye direnerek ekmeğini zamana ayar vererek kazanıyor.

Baba Mesleği ve Ustalık

Ali İhsan Yenihayat, bu mesleği babasından öğrendiğini ve 6-7 yaşlarında babasının dükkanında ayak işlerini yaparak işe başladığını belirtiyor. “Bu meslekte 56 yıl oldu, 1978 yılında kendi dükkanımı açtım ve 46 yıldır bu işi sürdürüyorum. Ancak günümüzde hiçbir meslekte nitelikli çırak yetiştirmek pek mümkün olmuyor. Gençlerimiz hemen iyi paralar kazanma peşinde ama bu mümkün değil. Tavuk her zaman civcivden büyür; önce civciv olacaksın, sonrasında tavuk olabilirsin.” şeklinde konuştu.

Ekmeğinin Peşinde

Yenihayat, “Şu an piyasada en çok elektronik ve akıllı saatler rağbet görüyor. Biz ise mekanik saatlerle uğraşıyoruz. Servislerde bazı saat firmaları ürünlerini tamir ettiriyor. Ben yıllardır burada bulunuyorum ve ekmeğimin peşindeyim. Çırak meselesi gerçekten büyük bir sorun. 10 yıl önce yanımda çalışan bir çırak vardı; kendisine dükkan açtı, ama o günden sonra kimse gelmedi. Bu saatten sonra da ben çırak almayı düşünmüyorum. Bilmeyen, biliyormuş gibi yapıyor ve herkesin derdi sadece para kazanmak.”

YAZI ARASI REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.